Fogfehérítés

Otthoni fogfehérítés


A fogorvos által készített lenyomat alapján sín készül. Ebbe helyezzük bele a 10-16%-os karbamid-peroxidos gélt. Legtöbbször éjszaka végezzük a kezelét.
A sínt néhány napig kell használni. Hatás elég jó, meggyőző eredményt ad.
Hátránya viszont, hogy elhúzódó átmeneti érzékenységet eredményez, orvosilag kontrollálatlan, és viszonylag sokáig tart.
 

Rendelői fogfehérítés

A leghatékonyabb módszer!

Rendelői körülmények között, professzionális módszerrel történik. Az általunk alkalmazott módszer háromszor nyolc percnyi kezelés alatt hozza meg a kívánt eredményt, tehát egy ülésben, azonnali fogfehéredést érünk el.
A fogászati kezeléstől tartó, félő pácienseknek fontos tudni, hogy a fogfehérítés egy esztétikai kezelés, nem orvosi beavatkozás. Félelemre tehát nincs semmi ok...

Fogfehérítés menete

Az ínyt egy védő műanyag- réteggel fedjük, az ajkakat krémmel kenjük be. Szájterpeszt helyezünk a szájba, amely a fogfehérítéshez kedvezőhelyzetben tartja a fogazatot és az ajkakat.
A fehérítő anyaggal bevonjuk a fogak felszínét és nyolc percen keresztül a fogfehérítő készülék speciális fényével világítjuk meg.
Letöröljük a fogfehérítő anyagot és ezután ismét fogfehérítő anyaggal vonjuk be a fogfelszíneket és újra nyolc percig fehérítjük.
Ezután újra ismételjük a folyamatot.
 
A harmadik nyolc percnyi világítás után lemossuk a fogakat és szárítás után fluoridlakkos ecsetelést alkalmazunk. Ez arra szolgál, hogy csökkentse a kezelés utáni érzékenységet és ellenállóbbá tegye a fogazatot.
 
A fogfehérítés után

A fehérítést követően két hétben fokozottan kerülendőek az elszíneződést okozó élelmiszerek és élvezeti cikkek, mint a kávé, tea, vörösbor, mesterséges színezőanyagot tartalmazó élelmiszerek, dohányzás. Ebben az időszakban az említett dolgok még erősebben színezhetik el a fehérített fogfelszínteket.
Szintén kerülendő az ajakrúzs használata a fogfehérítés után két hétig.
A fogfehérítést követő napon néhány páciens a fogak érzékenységéről számolt be, ezért a fogfehérítés utáni napon ne ajánlatos a forró ételek és a hideg italok fogyasztása. A panaszok minden estben maguktól, legkésőbb a fogfehérítés utáni második napra elmúlnak.
Javasoljuk, hogy a közvetlenül a fogfehérítés után kálium-nitrát tartalmú fogkrémet használjon, mert az az anyag a pulpakamrában és a közvetlenül ott fejti ki érzékenység-csökkentő hatását. Ilyen fogkrém a Sensodyne.

Fogfehérítés

Adatkezelési tájékoztató Webdesign